Odpiralni čas šolske knjižnice

Navodila v času ukrepov za preprečevanje bolezni (Covid – 19)

 

  ponedeljek 7.30 – 11.50
  torek 7.30 – 11.50
  sreda 10.10 – 14.40
  četrtek 10.10 – 14.40
  petek 10.10 – 14.40

Telefon: 01 /  89-00-453
Elektronska pošta: knjiznica@gimnazija-litija.si
Šolska knjižnica je vse od ustanovitve gimnazije njen sestavni del. Knjižnična zbirka obsega 3000 različnih naslovov oz. enot raznovrstnega gradiva. Gradivo je urejeno po sistemu univerzalne decimalne klasifikacije (UDK-sistem), uporabniki lahko do njega prosto dostopajo.

Pregled inventarne knjige beleži rast in razvoj vse od prve zapisane Homerjeve Odiseje v mali knjižnici v prizidku osnovne šole do zadnjega zapisa v današnjih prostorih, ki pravi, da knjižnica prehaja na nov informacijski sistem, saj je od leta 2006 polnopravna članica knjižničnega informacijskega sistema COBISS. Knjižnica zbira in hrani gradivo z vseh strokovnih področij in leposlovja; poleg gradiva v slovenskem nudi tudi gradivo v angleškem, nemškem, španskem in ruskem jeziku. Knjižnica ima primeren prostor za knjižni fond in čitalnico, v kateri je dovolj prostora za dijake, ki lahko kreativno in delavno preživijo svoj prosti čas, na voljo so jim tudi računalniki z dostopom do interneta.

Ena pomembnejših dejavnosti v prihodnosti pa je, poleg individualnega bibliopedagoškega dela, nabave knjižničnega gradiva in predstavljanja novosti, njeno vključevanje v vzgojno-izobraževalni proces pri različnih predmetih. Knjižničar mora sodelovati pri informacijskem opismenjevanju dijakov, ki je temelj za poznavanje informacijskih potreb in virov, njihovo ovrednotenje ter rabo informacij pri reševanju problemov, odločanju in razisk

(Skupno 2.034 obiskov, današnjih obiskov 1)